Vertrouwenspersoon

‘ Een grapje moet toch kunnen’

Er bestaan twee soorten vertrouwenskwesties: die voor Ongewenste Omgangsvormen en die voor Integriteit. Ik ben opgeleid voor beide en bied ze allebei in mijn praktijk aan.Ik leg hieronder in het kort de verschillen tussen beide soorten uit.

Ongewenste Omgangsvormen
Ongewenste omgangsvormen is gedrag dat je als grensoverschrijdend of kwetsend ervaart. Denk hierbij aan omgang, communicatie en wijze van leidinggeven, die pijnlijk is voor jou. Alle verbale en non-verbale communicatie die dreigend, vijandig of zelfs vernederend is. Voorbeelden hiervan zijn pesten, discriminatie, intimidatie, seksuele intimidatie, agressie en geweld. Het gevolg daarvan is dat je je niet langer veilig voelt op je werkplek.

Wat kan ik voor je betekenen?
Ik bied je ruimte voor je verhaal en emoties. Jij bent degene die bepaalt wat je me vertelt. Ik luister zonder oordeel en vat de situatie samen. Ik reik verschillende mogelijkheden aan die we samen bespreken en analyseren: zodat jij zelf de keuze kan maken die bij je past. Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk, tenzij het gaat om ernstig strafbare feiten.

Integriteit
Bij integriteitsschending kun je denken aan vermoedens van misstanden binnen de organisatie. Voorbeelden hiervan zijn diefstal, fraude, machtsmisbruik, schenden van regels en niet-integer gedrag. Ook gedrag buiten werktijd kan hieronder vallen.

Wat kan ik voor je betekenen?
Ik bied je ruimte voor je verhaal en emoties. Jij bent degene die bepaalt wat je me vertelt. Samen onderzoeken we of je wel of geen melding wilt doen. Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk, tenzij het gaat om ambtsmisdrijven, ernstig strafbare feiten of gevaar voor de volksgezondheid.

Vragen?
Heb je het gevoel dat ik je verder kan helpen, dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je kunt me bereiken op 06 – 24 94 20 69 of stuur een berichtje naar info@filosofie.niranyana.nl.

Ik hoor graag van je.

Introductie filmpje over de vertrouwenspersoon