Ervaringen

Coachingsgesprekken
Voorjaar 2016 had ik een aantal gesprekken met Niranyana over mijn spanning tussen denken en gevoel, verstand en drift. Niranyana pakte dat heel praktisch op en liet me nadenken over een actueel, pijnlijk probleem in de familie. Ze ging daar eigenlijk helemaal niet zo diep op in maar bleef me aan de zijlijn aanmoedigen en uitdagen. Ze liet me het thema vertalen in vragen en die van alle kanten bekijken: Klopt dat wel? Wat bedoel je met ‘familie is belangrijk’? En waarom dan? Hoe weet je dat?

Omdat ze dat op een blijmoedige manier en met oprechte belangstelling deed, was ik voortdurend geïnspireerd, zelfs als de taal me ontbrak om mezelf uit te drukken. En tussen de gesprekken in, viel dan vaak het kwartje. Niranyana heeft me geleerd dat het goed helpt om uitgebreid stil te staan bij de vraag zelf. Het heeft zin om goed te doordenken of ik me opwind over de juiste dingen. Want soms vergis ik me eenvoudig of heb ik allerlei aannames gedaan waar ik alleen maar last van hebt.
Dirk 

Wellicht herken je het wel. In de drukte van alledag, rijgen de dagen zich aaneen. En voordat je het weet is er alweer een jaar voorbij. Dan is het fijn, om bewust eens stil te staan bij vragen of verlangens die af en toe de kop opsteken maar die blijven hangen in mijmeringen. Een gesprek met Niranyana is dan een goede keuze. In een vertrouwde, ongedwongen sfeer (thuis aan tafel) stelt ze je de juiste vragen en kom je zelf tot nieuwe inzichten. Zo wordt je leven weer een stukje ‘rijker’.
Diana

Tijdens de gesprekken met Niranyana was zij de relaxte, vragende en ik heb toen hardop gepraat. Het was een soort ontdekkingsreis naar nieuwe inzichten. Een leren denken zonder te oordelen. Doorgaan met ontdekken.
Dorien


Tijdens een zomergesprek met Niranyana legde ik haar mijn familie dilemma voor. Dankjewel Niranyana voor je aandacht, je geduld en je rust om met mij een gesprek te voeren in een prachtige en harmonieuze omgeving. Heel veel dank voor je aansporing om mij door je vragen anders naar zaken te laten kijken. En vooral het loslaten van zaken waar ik toch verder geen invloed op heb. De positieve kant van dit alles is dat ik nu tijd heb om na te gaan wat mij blij maakt en wat daarvoor nodig is. En dit allemaal naar aanleiding van het filosofisch consult met jou!
Françoise

Tijdens het socratisch gesprek met een kunstwerk centraal, bespreken we het kunstwerk wat ik heb meegenomen. De uitgangsvraag is: wat maakt dat het kunstwerk ons aanspreekt? Natuurlijk spreekt het me aan, daar heb ik het op uitgezocht, maar: Wat dan, hoe dan, welke emotie roept het op en is dat voor mij hetzelfde als voor de andere deelnemers?

Vragen, vragen… en veel verschillende antwoorden creëren een bewustwordingsproces waardoor ik uiteindelijk nog meer van mijn kunstwerk geniet. Met recht een verdieping waar ik met plezier op terugkijk iedere keer als ik het thuis weer zie.
Marjolein

 

Ondanks dat ik wel weet dat ieder met een andere bril naar een kunstwerk kijkt was het verrassend hoe verschillend ieder associeert, accenten ziet en betekenis geeft aan een kunstwerk. Door met meerderen in gesprek te zijn over een kunstwerk zie je uiteindelijk veel meer dan wanneer je in stilte zelf een kunstwerk bewondert.

Wat ik hieruit meeneem is dat in het dagelijkse leven ook ieder met zijn eigen bril kijkt, vanuit eigen ervaringen, waarden en normen. Door open te staan en te luisteren naar de ander verbreed ik mijn eigen blik. Goed om daar ook in het dagelijkse leven bewust van te zijn!

Het mooie van de socratische gesprekken bij Niranyana vind ik dat ieder zijn eigen gedachten, mening kan uitspreken zonder dat daar een oordeel over gegeven wordt. Ieder heeft zijn eigen waarheid…
Niranyana weet een prettige en veilige sfeer te creëren waar ieder tot zijn recht komt.
Carolien